19-11-2018 :
Ürünlerin Ortalama Fiyatları: ALIM: ARPA: 1.00 BUĞDAY: 1.00 İNEK SÜTÜ : 1.64 SATIM: BUĞDAY: 1.23 BUĞDAY SERT: 1.25 BUĞDAY KIRIK : 0.90 ET ( DANA)KEMİKSİZ : 40.94 ET (KARKAS) -DANA : 29.76 ET (DANA BUT) : 30.75 ET (BONFİLE) : 71.90 ET (ANTRİKOT) : 55.00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Borsamızın Düzenlediği Fuar’a İştirak Etti

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar ve Meclis Başkanımız Mehmet Ali Doğan tarafından, Borsamızın geleneksel hale getirdiği Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 14’üncüsünün açılış törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu davet etmişti.  Fakat, yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayan Başkan Hisarcıklıoğlu, Cuma günü fuarımızı katılım nezaketini göstererek 2005 yılından 2018 yılına kadar fuarımızda stant açan firmalara plaket takdimi yaptı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  Isparta Millet Vekili Aylin Cesur, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar, Meclis Başkanımız Mehmet Ali Doğan, Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çevre oda/borsa başkanları ve çok sayıda katılımcıyla birlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu fuar girişinde karşıladı. Karşılama merasiminin ardından Başkan Hisarcıklıoğlu, stantları tek tek gezip ürünler hakkında bilgi aldı. Hisarcıklıoğlu, fuar merkezi'nde yaptığı konuşmada, Isparta'nın tarımda markalaşmış bir kent olduğunu, gül, elma ve lavantanın marka haline geldiğini söyledi.

Fuar ziyaretinin ardından, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkanımız Ahmet Adar’ı makamında ziyaret etti. Başkanımız Adar ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken, günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.​

Borsamızı yaptığı ziyaret akabinde Ekonomi kampüsünde inşaatı süren yeni hizmet binamızı yerinde inceleme imkanı bulan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik içinde olmamızdan dolayı Başkanımız Ahmet Adar ve ekibini tebrik etti.

Buradan ITSO hizmet binasına geçen Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, ITSO ve Isparta Ticaret Borsası'nın 5 yıldızlı hizmet kalitesi sunduğunu, sıkıntıları hükümete ilettiklerini, konutta, beyaz eşyada, mobilyada, otomobil sektöründe KDV, ÖTV indirimlerinin böylece ortaya çıktığını dile getirdi. Görevinin dertleri, sorunları çözmek olduğunu ifaden Hisarcıklıoğlu, odalar ve borsalar olarak topladıkları kaynakları üyelerine tekrar aktarabilmek için nefes kredisini başlattıklarını belirtti. "Bizim bizden başka dostumuz yok" Nefes kredisinde üyelerin kullandığı kredilerin yüzde 85'ine kefil olduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Dünya'da böyle odalar birliği sistemi yok, kendi üyesine kefil olan. Baba oğula, kardeş kardeşe, komşu komşuya kefil olmuyor. Sen bir odanın üyesi oldun diye, senin birliğin sana kefil oluyor. Üyelerden gelen talep doğrultusunda iş yapma kolaylığı endeksi bulunuyor. Üyeler için işin mutfağında çalışıyoruz. Reform tasarılarını hazırladık. Türkiye dünyada en reformcu ilk 10 ülke içinde. Türkiye, dünyada iş yapma kolaylığı endeksinde 43. sıraya yerleşti. Son 25 seneyi düşünün kaç tane bugünkü gibi sıkıntı atlattık ama hepsini de geçtik. Bu tekerlek bu tümsekte kalmaz. Çıkarken zorlanır, inerken kolay inersin. Daha önce bu sıkıntıları yaşadık. Bunları aşacağız. Bir tek çözüm şu, birbirimizi ötekileştirmeyeceğiz. Siyasi fikrimizden, etnik kökenimizden, mezhebimizden, farklı düşüncemizden dolayı birbirimizi dışlar, birbirimizi sevmezsek o zaman hep beraber kaybederiz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Farklı düşüneceğiz Gayet doğal bu. Farklı olmazsa esas tehlike orada. Benim düşündüğüm gibi hepiniz düşünürse problem var. Farklı düşüneceğiz, istişare edeceğiz. Ortak akılda birleşeceğiz. O da hepimizin hedefi olacak. Bunu yaptığımız sürece hep beraber kazanırız." dedi.

Konuşmanın ardından Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen TOBB  Başkanı Hisarcıklıoğlu’na çeşitli hediyeler takdimi yaptılar.

Hisarcıklıoğlu, buradaki programının ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Günaydın’a ziyaretin anısına Dede Korkut kitabı hediye ederken, Belediye Başkanı Günaydın, Dede Korkut müzesi kurduklarını ve bu kitabın büyük fayda sağladığını dile getirdi​.(02.11.2018)

Goruntulenme : 26 Tarih : 2018-11-06